Stránky

utorok 12. júla 2011

Ako sa pripraviť na nákup skartovačky

Skartovačka DSB
Zničenie dôverných  informácií na dokumentoch je z bezpečnostných dôvodov nutné v každej  oblasti podnikania.  Pokiaľ  iba začínate s podnikaním alebo už podnikáte, skartovačka Vám bude dobrým pomocníkom.
Ak chcete kúpiť skartovačku, poradíme Vám , na aké dôležité detaily sa zamerať aby ste si vybrali správne takú, ktorá bude spĺňať Vaše potreby.
  • Pozdĺžny rez VS priečny rez   
Skartovačka s pozdĺžnym rezom prereže dokumenty na tenké  vertikálne pásiky. Skartovačka s priečnym rezom prereže papier aj horizontálne, vďaka čomu sú rozrezané kúsky dokumentov menšie.  Vo všeobecnosti platí, že čím je dokument zoskartovaný na menšie časti, tým je ťažšie zložiteľný do pôvodného stavu a teda je náročnejšie z takéhoto dokumentu získať citlivé údaje.  Veľmi citlivé dokumenty je nevyhnutné pre dobrú ochranu zoskartovať na veľmi malé kúsky - znamená to nutnosť použiť skartovačky s vyšším stupňom utajenia.
    • Maximálny počet listov na jedno vloženie (kapacita listov) 
    Tento údaj označuje počet strán papiera, ktoré dokáže skartovačka zoskartovať spolu . Osobné skartovačky určené na nenáročné skartovanie bločkov z kreditných kariet a podobne, dokážu skartovať od 2 do 5 listov papiera na jedno vloženie.  Skartovačky určené na častejšie používanie v kancelárii skartujú bežne od 10 do 15 listov papiera.  Niektoré kvalitné kancelárske skartovačky sú dokonca vybavené zásobníkom papiera, z ktorého si skartovačka sama berie toľko papiera, koľko zvládne.  Skartovanie kancelárskych spiniek či CD/DVD nieje problém pre kvalitnejšie skartovačky. Je dôležité si vždy pred používaním detaily o maximálnej kapacite, pretože ich nedodržanie môže viesť k poškodeniu skartovačky.
      • Prevádzková doba alebo maximálny čas skartovania. 
      Hodnota týchto údajov závisí od kvality skartovačiek - čím je vyššia, tým je skartovačka kvalitnejšia. Pri bežných skartovačkách na domáce použitie sa doba skartovania pohybuje približne okolo 20 minút. Po tejto dobe sa odporúča dopriať skartovačkám čas na  “oddych“ najmenej rovnakú dobu aby sa ochladili. Skartovačky určené pre veľkokapacitné skartovanie sú vybavené samostatným ochladzovaním, takže im prehriatie nehrozí. 

        Extra funkcie na skartovačkách
        • Senzor teploty 
        Niektoré skartovačky sú vybavené aj senzorom teploty, ktorý dá pokyn na automatické zastavenie skartovačky pri prekročení  bezpečných hodnôt.
          • Senzor plného koša 
          Plný kôš  často zapríčiní, že zoskartovaný papier nemá kam padať a zasekne skartovačku.  Senzor plného koša automaticky zastaví skartovačku a predíde zaseknutiu.
            • Skartovanie CD/DVD/kreditné karty 
            Nie všetky dôverné informácie sú vytlačené na papieri.  Mnoho je uložených aj na CD alebo DVD nosičoch.  Silnejšie skartovačky dokážu rozdrviť aj tvrdší materiál a dokonca niektoré sú vybavené samostatnými otvormi  a košmi pre CD/DVD nosiče a kreditné karty.

              Žiadne komentáre:

              Zverejnenie komentára